Pentusuunnitelmia - PERRO

Go to content

Main menu:

Pentusuunnitelmia

Pentuja

   Keväälle / kesälle 2018 on suunnitelmissa pentue.

   Yhdistelmä jalostustietokannassa

Luca, Ay Picaro Quinto

Syntynyt: 03.07.2010
Terveystulokset: 
Lonkat          A/A
Kyynärnivelet 0/0
Silmät           OK, 11.2017 tutkittu.
Kilpirauhaset  OK, 08.2017 tutkittu.
PRA              terve
Diluutio         terve

Luonnetesti:  144 pistettä
Paras näyttelytulos: ERI, SA, PU4

Pentueen isäksi valittiin meidän oma uroksemme Luca, joka on koiralaumamme ehdoton pomo, asema perustuu enemmänkin auktoriteettiin kuin muiden pomottamiseen. Luca on mamman suuri rakkaus ja oikea sylikoira. Kotona rauhallinen kainaloinen mutta harrastuksissa täynnä toimintatarmoa. Lucan kanssa harrastetaan vesipelastusta ja agilitya omaksi iloksi mutta pojan varsinainen intohimo on kadonneiden lemmikkien jäljittäminen. Luca toimii Suomen etsijäkoirat ry:n etsijäkoirana ja varsinaisten etsintöjen lisäksi hommaa myös treenataan säännöllisesti. Vahtiviettiä on jonkin verran ja poika kyllä ilmoittaa varmasti jos joku meidän tontilla liikkuu. Luonteeltaan melko vilkas, ystävällinen ja oikea herrasmies, tykkää ihmisistä ja mielellään tulee kaikkien viereen rapsutuksia kerjäämään, toisiin koiriin suhtautuu ystävällisesti mutta ei alistu pullistelijoille. Luca rakastaa uimista, jäljestämistä, metsässä liikkumista ja kaikkea mitä vain voi mamman kanssa puuhata.
Mila, Florandos Mi Amiga Bella
Syntynyt: 09.02.2016
Terveystulokset: 
Lonkat          A/A
Kyynärnivelet 0/0
Silmät           OK, 02.2018 tutkittu.
Kilpirauhaset  OK, 02.2018 tutkittu.
PRA              terve, laskennallisesti
Diluutio         terve, laskennallisesti

Paras näyttelytulos: NUO-ERI1

Mila on energinen, innokas ja upea perheenjäsen. Perheen lasten kanssa Mila tulee toimeen hyvin ja innostuu usein mukaan leikkimään. Tyttö myös vahtii lapsia ja ilmoittaa vanhemmille jos lapset toilailee. Mila suhtautuu tuttuihin ylenpalttisen ystävällisesti, vieraat ihmiset ensin nuuhkitaan ja sen jälkeen ollaan kavereita. Mila kulkee mielellään perheensä mukana menivätpä he minne tahansa, mutta pärjää myös yksin kotona eikä pentunakaan suuremmin tuhonnut mitään yksin ollessaan (toki muutamat kengät saattoivat hieman kärisiä). Tuntee oman reviirinsä ja vartioi sitä mielellään etenkin silloin kun isäntä on yötöissä. Ilmoittaa haukkumalla jos joku on tontille tulossa.
Energisyydestään huolimatta Mila on hyvin rauhallinen ja tasapainoinen koira, tottelee todella hyvin käskyjä ja liikkuukin melkein aina kotipihassa ja luonnossa vapaana. Emännän kanssa on opeteltu kaikenlaisia temppuja ja se on Milasta mukavaa puuhaa, varsinkin nyt kun iän myötä keskittymiskykykin on parantunut. Milan kanssa harrastetaan metsäretkiä, soutuveneilyä ja kalastusta ja Mila on käynyt näyttely- ja tottelevaisuuskurssin. Näyttelykehässä Mila on pyörähtänyt muutaman kerran ja saattaapa näkyä siellä tulevaisuudessakin. Vesikoiralle luontaisesti kaikki mahdollinen vesi, järvistä mutaisiin ojanpohjiin viehättää Milaa suunnattomasti ja vettä nähdessään tyttö kyllä käyttää tilaisuuden hyväkseen. 


 
Back to content | Back to main menu